I den här guiden får du lära dig hur du manuellt installerar VPN för enheter som kör Windows 10 (inklusive Microsoft Surface) med hjälp av L2TP/IPsec-protokollet.

Viktigt: L2TP/IPsec ger svaga säkerhetsfördelar och bör endast användas i anonymiseringssyfte och vid byte av position.

Föredrar du att använda appen? Se instruktioner för Windows 10.

Gå till…

1. Hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN
2. Lägg till en ny VPN-anslutning
3. Anslut till en serverposition
Anslut till en annan serverposition
Koppla från en serverposition

1. Hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN

Gå till ExpressVPN:s installationssida. Ifall du uppmanas till det, fyll i dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN och klicka på Logga in.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Fyll i verifieringskoden som skickats till din e-post.

Till höger, välj PPTP & L2TP/IPsec.

Click "PPTP & L2TP/IPsec."

Du kommer se ditt användarnamn, lösenord och en lista över serveradresser världen över.

This will show you your username, password, and a list of server addresses around the world.

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva informationen för installationen senare.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för omedelbar assistans.

Tillbaka till toppen

2. Lägg till en ny VPN-anslutning

För att lägga till en ny VPN-anslutning, välj ikonen för internetåtkomst i ditt aktivitetsfält.

Ifall du använder wifi-anslutning kommer ikonen se ut så här:

Click the internet access icon in your system tray.

Använder du ethernet-anslutning kommer ikonen se ut så här:

Click the internet access icon in your system tray.

Från menyn som dyker upp, välj Nätverks- och internetinställningar.

Click “Network and Internet settings.”

I menyn till vänster, välj VPN > Lägg till en VPN-anslutning.

Click “Add a VPN connection.”

I fönstret Lägg till en VPN-anslutning, fyll i följande:

• VPN-leverantör: Välj Windows (inbyggt).
  • Anslutningsnamn: Fyll i ett namn som hjälper dig komma ihåg VPN-anslutningen, till exempel: ExpressVPN Sthlm.
  • Serverns namn eller adress: Fyll i en av de serveradresser som tillhandahålls (t.ex. la-abc-abcd.abcde.com).
  • VPN-typ: Välj L2TP/IPsec med i förväg delad nyckel.
  • I förväg delad nyckel: Ange 12345678.
  • Typ av inloggningsinformation: Välj Användarnamn och lösenord.
  • Användarnamn: Ange det användarnamn du hittade tidigare.
  • Lösenord: Ange det lösenord du hittade tidigare.

Kryssa i rutan brevid Kom ihåg min inloggningsinformation.

Välj Spara.

Enter the details for the L2TP VPN connection, then click “Save.”