ExpressVPN har släppt ett nytt gränssnitt i appen. Ifall ditt gränssnitt inte stämmer med vad som visas nedan, uppdatera din ExpressVPN-app.

Den här guiden visar hur du laddar ner, installerar och använder din VPN-app för Android.

Den här guiden gäller för ExpressVPN för Android version7.0, som är kompatibel med Android 5.0 och senare: Lollipop (5.x), Marshmallow (6.x), Nougat (7.x), Oreo (8.x), Pie (9.x), Android 10 och Android 11.

Observera: Ifall du använder Android 4.4 eller tidigare, använd L2TP manuell konfiguration.

Inte kund än? Läs mer om VPN för Android.

Gå till avsnitt

Logga in på ditt konto
Ladda ner VPN-appen
Installera VPN-appen
Anslut till en VPN-position
Koppla från en VPN-position
Välj en annan serverposition
Lägg till genvägar i ExpressVPN:s app
Växla VPN-protokoll
Använd split tunneling
Ändra språk i ExpressVPN:s Android-app
Kom åt supportartiklar i appen
Lägg till ExpressVPN:s app-widget
Installera ExpressVPN på andra enheter
Se säkerhetsöversikt
Avinstallera appen

Logga in på ditt konto

Gå till ExpressVPN:s installationssida på din Android-enhet. Fyll i dina inloggningsuppgifter för ExpressVPN och tryck på Logga in ifall du ombeds.

Enter your ExpressVPN credentials, then tap "Sign In."

Fyll i verifieringskoden som skickats till din e-post.

Du kommer att tas till nedladdningssidan.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Ladda ner VPN-appen

Det finns två sätt att ladda ner appen, beroende på om du har tillgång till Google Play Store.

Om du har tillgång till Google Play, tryck på Hämta på Google Play.

Under "ExpressVPN for Android," tap "Get it on Google Play."

Tryck på Installera och sedan på Öppna.

Har du inte tillgång till Google Play, tryck på Ladda ner APK för att ladda ner APK-filen direkt till din Android-enhet.

Observera: ExpressVPN rekommenderar inte att ladda ner vår APK från tredjepartskällor. Läs mer om nedladdning av APK:er.

Under "ExpressVPN for Android," tap "Download APK."

Som utgångspunkt tillåter enheten inte appar från okända källor. Tryck på Inställningar och aktivera sedan alternativet Tillåt från den här källan.

När APK:n laddats ned till din enhet, tryck på ÖPPNA. Tryck sedan på Installera.

Tap “Install.”

Tryck Öppna för att öppna appen.

Tap “Open” to launch the ExpressVPN app.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera VPN-appen

Öppna appen och tryck Logga in.

Tap "Sign In."

Ange användarnamn och lösenord och tryck sedan Logga in.

Enter your ExpressVPN credentials, then tap "Sign In."

Du kommer att tillfrågas ifall du vill dela anonym statistik med ExpressVPN. Välj din preferens för att fortsätta.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Du kommer ombedjas att konfigurera ditt VPN och godkänna anslutningsförfrågningar från ExpressVPN. Tryck OK och OK för att fortsätta.

Tap “OK” to approve connection request.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en VPN-position

För att ansluta till en VPN-position, tryck på On-knappen. Som standard föreslår ExpressVPN den position som ger dig bäst upplevelse, så kallad Smart position.

To connect, tap the On Button.

När det står Ansluten på skärmen kan du börja surfa fritt och säkert

You are connected to ExpressVPN.

Observera: Ett enda ExpressVPN-abonnemang kan användas samtidigt på fem enheter, oavsett plattform. Om du försöker använda fler än fem enheter samtidigt på ett abonnemang kommer du att se den här skärmen:

You are connected to ExpressVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Koppla från en VPN-position

För att kopla från VPN-servern, tryck på On-knappen.

Tap the On Button to disconnect.

Du vet att du är frånkopplad när meddelandet ”Inte ansluten” visas.

You are not connected to ExpressVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Välj en annan VPN-position

För att ansluta till en annan serverposition, tryck på ellipsknappen (…) för att öppna positionsväljaren.

Tap the Location Picker.

Observera: Första gången du byter position kommer du få en varning om att din internettrafik kan vara oskyddad medan du återansluter. Tryck på Fortsätt för att gå vidare.

Listan över VPN-positioner har två flikar från början: REKOMMENDERAT och ALLA POSITIONER.

Fliken REKOMMENDRAT visar dig ExpressVPN:s toppval för din anslutning.

The "Recommended" tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

Fliken ALLA POSITIONER listar VPN-positioner efter region. Du kan expandera och kollapsa listorna genom att trycka på de triangulära pilspetsarna.

The "All locations" tab lists VPN server locations by region.

För att lägga till en position på en lista över dina favoritpositioner, swipa till höger.

To add a location to your favorites, swipe right on it.

Du kommer åt dina favoritpositioner genom att trycka på fliken FAVORITER.

You can access your favorite locations in the "Favorites" tab.

För att ta bort en position från favoritlistan, svep till höger igen.

To remove a location from your favorites, swipe right on it again.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Hur du lägger till genvägar i ExpressVPN:s app

Genvägsfunktionen hittar du på ExpressVPN:s hemskärm efter att du anslutit till VPN. Den kommer inte att finnas där vid första anslutningstillfället, men syns från och med andra gången du ansluter.

Genvägar gör att du snabbt och enkelt kan starta appar och webbsidor direkt från ExpressVPN när du är ansluten. Om du märker att du har ett antal favoritsidor du besöker med VPN anslutet, som en viss streamingtjänst eller ett socialt nätverk, kan du spara tid genom att lägga till en genväg och därmed slippa gå via enhetens startskärm eller webbläsare varje gång.

You are connected to ExpressVPN.

För att starta en app eller webbsida, tryck på dess ikon när du anslutit till VPN.

Om du har färre än fem genvägar kan du lägga till fler genom att trycka på den grå plus-ikonen.

Du kan också lägga till eller ta bort genvägar genom att trycka på hamburgarmenyn (≡) > Inställningar > Genvägar till appar och hemsidor.

Tap "Apps and Website Shortcuts."

Under Inkludera kan du lägga till upp till fem genvägar.

You can add or remove a shortcut.

För att lägga till en genväg på listan trycker du på den gröna plus-ikonen (+). För att ta bort en genväh, tryck på den röda ta-bort-ikonen (-).