ExpressVPNs Android-app fra Versjon 7.6 og videre inkluderer en funksjon som kobler VPN-et til automatisk når Android-enheten din kobles til et uklarert nettverk. Alle nettverk regnes som “uklarerte” med mindre du har merket dem som klarerte.

Denne funksjonen er slått av som standard. Når den er slått på, vil ExpressVPN-appen:

• koble VPN-et til automatisk når du kobler til et uklarert nettverk
  • forbli tilkoblet når du bytter til et annet uklarert nettverk
  • forbli tilkoblet når du kobler til et nettverk som du har merket som klarert (som standard)

Du vil se dette blå “hintet” som indikerer at VPN-et er tilkoblet fordi du er på et uklarert nettverk.

ExpressVPNs Android-app kobler til et uklarert nettverk.

For å aktivere automatisk VPN-tilkobling når du kobler til et uklarert nettverk, gå til hamburgermenyen (≡) > Innstillinger > Auto-tilkobling, og sett så Ved oppkobling til et nettverk som ikke er oppført som klarert til .

For å deaktivere funksjonen, slå den av.

Innstilling-meny for auto-tilkobling i ExpressVPNs Android-app.

Du har også valget om å koble fra VPN-et når enheten din koblet til et klarert nettverk. Denne funksjonen er av som standard.

For å aktivere funksjonen, sett Koble fra ved tilkobling til klarert nettverkt til .

For Android 10 og opp

Hvis du bruker en enhet som kjører Android 10 og opp, vil du måtte gi ExpressVPN-appen posisjonstillatelser for å kunne bruke auto-tilkoblingfunksjonen.

Hvorfor krever ExpressVPN posisjonstillatelser? Den seneste versjonen av Android krever posisjonstillatelser for å tillate oppdagelse av uklarerte nettverk. Du trenger ikke å gi posisjonstillatelser med mindre du bruker Android 10 og opp og ønsker å bruke auto-tilkoblingsfunksjonen.

Etter å ha satt Ved oppkobling til et nettverk som ikke er oppført som klarert til ,vil du bli bedt om å tillate ExpressVPN tilgang til enhetens posisjon. Bare nettverknavnet og dets sikkerhetstatus brukes. Ingen historikk for enhetens posisjon beholdes.

Trykk på Tillatt hele tiden. Hvis du velger noen andre valg, vil du se en feilmelding.