Deze handleiding toont u hoe u de ExpressVPN app instelt op uw Amazon Fire TV Stick en Fire TV.

De ExpressVPN Android app is niet beschikbaar voor:
  • First TV Stick, ook wel Fire Stick (1e generatie) genoemd

De ExpressVPN Android app is beschikbaar voor:

• Fire TV (alle versies)
  • Fire Stick (2e generatie en hoger)

U kunt de ExpressVPN Android app op twee manieren downloaden op uw Fire apparaat. U kunt:

Belangrijk: Als u Amazon Fire apparaat content wilt kunnen streamen uit een bepaald land, zorg er dan voor dat uw VPN serverlocatie en uw Amazon account op hetzelfde land staan ingesteld. Uw Amazon landinstelling kunt u vinden onder Uw account > Uw inhoud en apparaten > Voorkeuren > Land/Regio.

Nog geen klant? Lees meer over VPN voor Amazon Fire TV en Fire Stick.

Ga naar…

ExpressVPN Android app downloaden
ExpressVPN app APK laden
ExpressVPN app activeren
Verbinden met een VPN serverlocatie
Verbinding met een VPN serverlocatie verbreken
Een andere locatie kiezen
ExpressVPN op uw Fire apparaat deïnstalleren
Fire TV uitzenden vanaf uw apparaten
Scherm van uw apparaat op Fire TV spiegelen

ExpressVPN Android app downloaden

Ga op uw Fire apparaat naar de Zoekfunctie en zoek naar ExpressVPN.

Search for ExpressVPN in the store.

Selecteer de ExpressVPN app.

Select ExpressVPN in the store.

Klik op Downloaden en wacht tot het downloaden klaar is.

Select "Download" to get the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN app APK laden

Belangrijk: Gebruik deze methode alleen als u een lagere versie heeft dan Android 5.0 (Lollipop) of als het niet lukt om ExpressVPN te downloaden vanuit de Play Store.

Zorg er om te beginnen voor dat uw USB-stick in uw computer zit. Ga naar de ExpressVPN website en log in op uw account.

inloggen op uw expressvpn account

Nadat u hebt geklikt op de link in de welkomst e-mail of hebt ingelogd op de website, klikt u op Meer apparaten instellen.

instellen op meer apparaten mac

Op de volgende pagina selecteert u Android en daarna APK downloaden.

klik op android

Als het downloaden klaar is, kopieert u het APK bestand naar uw USB-stick. Daarna kunt u de USB-stick uitwerpen uit uw computer.

kopiëren naar flashdrive

Zet uw Fire apparaat aan maar steek uw USB-stick er nog niet in. Nu stelt u uw apparaat in staat om apps van onbekende bronnen te installeren.

Ga naar Instellingen en dan naar Veiligheid en beperkingen.

veiligheidsbeperkingen

De eerste schakelaar moet Onbekende bronnen zijn. Zet deze schakelaar naar rechts als hij daar nog niet staat. U ziet een waarschuwing. Druk op OK.

onbekende bronnen

Nu heeft u nog iets nodig om het APK bestand op uw USB-stick te kunnen benaderen. U kunt toegang krijgen tot uw flashdrive door middel van de “FX File Explorer File Manager” app uit de Google Play Store. Om deze bestandsverkenner app te krijgen, gaat u terug naar het homescherm van uw Fire apparaat en opent u de Google Play store.

Fire TV selecteer play store

Zoek FX File Explorer.

Zoek naar de FX File Explorer.

Selecteer INSTALLEREN en daarna ACCEPTEREN.

Installeer FX File Explorer.

Als het installeren klaar is, steekt u uw USB-stick in uw Fire apparaat.

In FX File Explorer opent u de USB-stick.

Open de USB in FX File Explorer.

Selecteer de ExpressVPN APK en kies daarna INSTALLEREN.

Selecteer de ExpressVPN apk.

Als de installatie klaar is, selecteert u Openen. U kunt de ExpressVPN app nu gebruiken op uw Fire apparaat.

ExpressVPN Android app activeren

Log in met behulp van uw afstandsbediening.

Select "Sign In."

Voer met uw afstandsbediening het e-mail en wachtwoord van uw ExpressVPN account in.

Enter your email and password.

Selecteer Inloggen. Dit activeert de app.

Uw app zal vragen of u anoniem gegevens wilt delen om te helpen ExpressVPN sneller en betrouwbaarder te maken. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for whether you want to help improve ExpressVPN.

Selecteer OK om de app te configureren.

Select "OK" to set up ExpressVPN.

Wanneer gevraagd wordt om ExpressVPN verbindingspogingen te accepteren, selecteer OK.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie klikt u op de Aan-knop. Standaard stelt ExpressVPN een Smart Location voor, dat is de locatie die u de optimale beleving biedt.

Connect to a Smart Location.

Zodra u het bericht Verbonden ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken, klikt u op de Aan-knop terwijl de VPN verbonden is.

Select the On Button to disconnect.

U weet dat de verbinding verbroken is wanneer u het bericht “Niet verbonden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere locatie kiezen

Om een andere locatie te kiezen, opent u de Locatiekiezer en kiest u een VPN locatie uit de lijst.

Select the location picker.

Standaard ziet u twee tabbladen, AANBEVOLEN en ALLE LOCATIES.

The RECOMMENDED tab on the ExpressVPN app.

Om verbinding te maken met een locatie, selecteert u deze met uw afstandsbediening. U kunt ook een locatie toevoegen aan uw lijst met favorieten door de knop “Selecteren” van die locatie in te drukken. Uw favoriete locaties worden toegevoegd op een tabblad met de naam FAVORIETEN.

The FAVOURITES tab on the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN op uw Fire apparaat deïnstalleren

1. Ga op uw apparaat naar Instellingen > Applicaties > Geïnstalleerde applicaties beheren.
  2. Scroll in de lijst naar beneden om ExpressVPN te vinden.
  3. Selecteer Deïnstalleren en Deïnstalleren.

U hebt nu de app van uw Fire apparaat verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Deïnstalleer de ExpressVPN app op Fire TV.

De app is nu van uw apparaat verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fire TV uitzenden vanaf uw apparaten

Om content vanaf het scherm van uw apparaat uit te zenden, klik of tik op het icoontje Uitzenden vanuit een streaming app, bijv. YouTube.

Select the Cast button to cast your device.

Uitzenden is normaal gesproken uitgeschakeld op apparaten die een VPN gebruiken. Om content met VPN mogelijkheid vanaf uw apparaat op Fire TV te streamen, probeer in plaats daarvan schermspiegelen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fire TV uitzenden vanaf uw apparaten

Spiegelen zorgt ervoor dat het scherm van uw apparaat op uw tv weergegeven wordt. De meest eenvoudige manier om uw VPN te gebruiken om op een tv te streamen is door uw apparaat op Fire TV te spiegelen.

N.B.: Voordat u deze stappen volgt, moet u Fire TV instellen en deze verbinden met hetzelfde netwerk als van uw apparaat.

Uw Android device op Fire TV spiegelen

N.B.: Deze methode werkt mogelijk alleen op bepaalde Android apparaten en niet op andere.

1. Op uw apparaat, open de ExpressVPN app.
  2. Tik op de Locatiekiezer en kies dan uw gewenste locatie (bijv. de VS).
  3. Op uw apparaat, open een app voor streaming (bijv. Netflix).
  4. Selecteer een tv serie of film.
  5. Swipe naar beneden op een scherm om naar Snelle instellingen te gaan. Tik op Scherm uitzenden. Het apparaat van uw scherm zou nu weergegeven moeten worden op uw tv.

Tap "Screen Cast."

Uw Windows PC op Fire TV spiegelen

1. Klik op het icoontje Notificaties rechtsonder in uw home-scherm.
  2. Klik op Project > Dupliceren.
  3. Kies de verbinding van uw Fire apparaat.

Andere apparaten op Fire TV spiegelen

Het lukt mogelijk niet om uw iOS of Mac apparaten direct met uw Chromecast te spiegelen wegens compatibiliteit tussen verschillende systemen. Om dit toch te kunnen, kunt u een app van derden downloaden die iOS of Mac spiegelen met Chromecast ondersteunt.

Op laptops kunt u een extensie van een derde in uw Google Chrome browser voor spiegelen downloaden. U kunt dan echter enkel het scherm van uw Google Chrome browser spiegelen.

N.B.: ExpressVPN is niet gelieerd aan apps voor spiegelen van derden. Gebruik deze op eigen risico.

Hulp nodig?  Neem via live chat contact op met de ExpressVPN Helpdesk.