Deze handleiding helpt u stap voor stap om handmatig een VPN in te stellen voor apparaten die draaien op Windows 10 (inclusief Microsoft Surface) met behulp van het L2TP protocol.

Belangrijk: PPTP en L2TP-IPsec bieden slechts beperkte veiligheidsvoordelen en gebruikt u bij voorkeur alleen om anoniem te blijven of om locaties te veranderen.

Hebt u liever een installatie met een app? Raadpleeg de informatie voor de installatie van de app voor Windows 10.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens zoeken
2. Een VPN verbinding toevoegen
3. Verbinden met een VPN serverlocatie
Verbinden met een andere VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens zoeken

Ga naar de ExpressVPN installatie pagina. Voer, als dat gevraagd wordt, uw ExpressVPN inloggegevens in en selecteer Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail hebt ontvangen.

Selecteer aan de rechterkant PPTP & L2TP/IPsec.

Click "PPTP & L2TP/IPsec."

Nu verschijnen uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst serveradressen overal ter wereld.

This will show you your username, password, and a list of server addresses around the world.

Houd dit venster open. Later hebt u deze informatie nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

Een VPN verbinding toevoegen

Om een nieuwe VPN verbinding toe te voegen selecteert u het Internet pictogram in uw systeemvak.

Als u gebruik maakt van een Wifi verbinding ziet dat er zo uit:

Click the internet access icon in your system tray.

Als u een ethernet verbinding gebruikt ziet het er zo uit:

Click the internet access icon in your system tray.

In het pop-up menu kiest u Netwerk & Internet instellingen.

Click “Network and Internet settings.”

Selecteer aan de linkerkant VPN > Een VPN verbinding toevoegen.

Click “Add a VPN connection.”

Voer in het venster Een VPN verbinding toevoegen de volgende gegevens in

• VPN provider: Selecteer Windows (built-in).
  • Verbindingsnaam: Voer een naam in die u helpt uw VPN verbinding te herkennen. Bijvoorbeeld: ExpressVPN LA.
  • Servernaam of -adres: Voer een van de beschikbare serveradressen in (bijvoorbeeld la-abc-abcd.abcde.com).
  • VPN type: Selecteer L2TP/IPsec with pre-shared key.
  • Pre-shared key: Voer 12345678 in.
  • Type inlog informatie: Selecteer Gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Gebruikersnaam: Voer de gebruikersnaam in die u hier gevonden had.
  • Wachtwoord: Voer het wachtwoord in dat u hier gevonden had.

Vink het vakje Mijn inloggegevens onthouden aan.

Selecteer Opslaan.

Enter the details for the L2TP VPN connection, then click “Save.”

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

3. Verbinden met een VPN serverlocatie

U ziet nu uw nieuwe VPN verbinding staan in het paneel Netwerk & Internet instellingen.

Om met de VPN server te verbinden selecteert u de naam van de verbinding, en daarna kiest u Verbinden.

Click "Connect."

Als uw VPN verbinding gelukt is, ziet u onder de naam van uw VPN verbinding staan: “Verbonden“.

The “Connected” message shows upon successful connection.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

Verbinden met een andere VPN serverlocatie

U kunt zoveel VPN server verbindingen instellen als u maar wilt door Stap 2 opnieuw te volgen.

Als u snel wilt verbinden met een andere VPN serverlocatie selecteert u het wifi pictogram of het Ethernet pictogram in het systeemvak, en daarna de VPN serverlocatie waarmee u wilt verbinden.

Click “Connect” to connect to the VPN server locations.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken gaat u naar Netwerk & Internet instellingen. Selecteer VPN in de linker menubalk. Selecteer uw VPN verbinding, en daarna Verbinding verbreken.Click “Disconnect.”

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.