The ExpressVPN router.
Install ExpressVPN on your router in minutes with our interactive guide.
Get Started

In deze handleiding leert u hoe u de ExpressVPN app instelt op de Netgear routers.

NB: Onderstaande stappen zijn enkel bedoeld voor de volgende Netgear routermodellen:
  • Netgear R6700v3
  • Netgear R6300v2
  • Nighthawk R7000P
  • Nighthawk R7000 heeft en geen ander model. Het is mogelijk dat bepaalde Netgear en Nighthawk modellen VPN niet ondersteunen. Controleer dit zorgvuldig voordat u begint.
Belangrijk: Door het installeren van firmware van derden, zoals ExpressVPN voor routers, vervalt mogelijk uw garantie. Ga na bij de fabrikant of dit een probleem is.

Als u een vooraf geconfigureerde router van Flashrouters hebt gekocht, ga door naar ExpressVPN op uw router instellen.

Ga naar…

1. De ExpressVPN firmware downloaden
2. Uw router aanzetten
3. Firmware installeren
4. Uw router met internet verbinden
5. ExpressVPN op uw router instellen

De ExpressVPN firmware downloaden

Download de firmware op de website van ExpressVPN. In het uitklapmenu, selecteer het model van uw Netgear router.

Klik op Download Firmware.

Click “Download Firmware.”

Houd dit browserscherm open. U hebt later de activatiecode voor het instellen nodig.

Keep a note of the activation code for the setup later.

Als u ExpressVPN op een bestaande router wilt installeren, ga door naar de ExpressVPN firmware installeren.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw Asus router aanzetten

Belangrijk: Als uw netwerk op dit moment een andere router gebruikt, raadt ExpressVPN u aan om gewoon de Netgear router als secundaire router toe te voegen aan uw bestaande netwerk. Als u uw bestaande primaire router wilt vervangen door de ExpressVPN router, bevelen wij u aan om eerst de Netgear router als secundaire router toe te voegen, en daarna uw primaire router te verwijderen.

Als u ExpressVPN op een bestaande router instelt, ga door met de ExpressVPN firmware installeren.

Als u ExpressVPN op een nieuwe router installeert, volg de volgende stappen hieronder:

1. Plaats de antennes op de nieuwe router.
  2. Verbind deze met het lichtnet maar verbind het niet met internet. Als u de nieuwe router als secundaire router wilt gebruiken, plaats deze in de buurt van uw bestaande router.
  3. Zet de nieuwe router aan.
  4. Wacht tot het lichtje zonder haperen brandt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Firmware installeren

Belangrijk: Door de ExpressVPN firmware te installeren verdwijnen uw huidige instellingen, zoals uw wifi SSID en wachtwoord. U kunt ten allen tijde teruggaan naar de standaard firmware.

In de adresbalk van uw browser, voer het IP adres voor het admin panel van de router in. Dit is standaard 192.168.0.1 (deze kunt u ook in de instellingen van uw apparaat vinden).

U wordt gevraagd om in te loggen. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw bestaande router in. (De standaard login/wachtwoord is admin/admin.)

Sign in to the Netgear admin with your username and password.

In het admin panel van uw router, klik op het tabblad ADVANCED.

In het zijmenu, klik op Administration > Router Update.

Click “Router Update.”

Klik op Browse en selecteer dan het ExpressVPN firmware .chk bestand dat u eerder hebt gedownload.

Click “Browse” to upload the ExpressVPN firmware.

Klik op Upload. Als u gevraagd wordt uw internetverbinding te verbreken, klik op OK

Uw router zou opnieuw moeten opstarten.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Met internet verbinding maken

Verbind uw apparaat met de router via kabel of wifi.
Om via wifi te verbinden, zoek naar het netwerk NETGEAR_(modelnaam__(revisie) en voer het wachtwoord in dat op uw router staat.
Als u een nieuwe router gebruikt die als secundaire router gebruikt wordt, verbind deze met internet door een uiteinde van een ethernet kabel met zijn gele poort te verbinden, en het andere uitende van de kabel met uw bestaande router.
Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.
Terug naar boven

5. ExpressVPN op uw router instellen

U wordt naar het ExpressVPN router dashboard genomen. Als u deze niet ziet, ga naar www.expressvpnrouter.com. Klik op Aan de slag en volg de aanwijzingen.

Zodra het instellen voltooid is, houd uw wifi naam en wachtwoord alsook uw router wachtwoord bij.

Make a note of the important information after the setup is complete.

Uw router is nu verbonden met ExpressVPN.