The ExpressVPN router.
Install ExpressVPN on your router in minutes with our interactive guide.
Get Started
ExpressVPN heeft een nieuwe app interface uitgebracht. Als uw app interface niet overeenkomt met wat u hieronder ziet, update dan uw ExpressVPN app.

Deze handleiding toont u hoe u de ExpressVPN app installeert op Asus routers.

NB: Onderstaande stappen zijn enkel bedoeld voor de volgende Asus routermodellen:

• RT-AC68U
  • RT-AC87U
  • RT-AC56R
  • RT-AC56S
  • RT-AC56U

Controleer of u de juiste firmware voor elk model gebruikt, anders werkt het installatieproces niet. Voor andere routermodellen kunt u hier de handmatige router instellingsinstructies vinden.

Belangrijk: Het installeren van firmware van derden, zoals bijvoorbeeld ExpressVPN voor routers, kan uw garantie in gevaar brengen. Vraag bij de fabrikant na of dit het geval is.

Spring naar …

1. De ExpressVPN firmware downloaden
2. Uw router aanzetten
3. Firmware installeren
4. Uw router met internet verbinden
5. ExpressVPN op uw router instellen

1. De ExpressVPN firmware downloaden

Download de firmware op de website van ExpressVPN. Selecteer in het uitklapmenu het model van uw Asus router.

Klik op Firmware downloaden.

Select your router, then click "Download Firmware."

Houd dit venster open. U hebt later de activatiecode nodig voor het instellen .

Keep this browser window open. You will need the activation code for the setup later.

Als u ExpressVPN op een bestaande router wilt installeren, ga dan door naar de ExpressVPN firmware installeren.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw router aanzetten

Belangrijk: Als u op dit moment een andere router gebruikt, raadt ExpressVPN u aan om gewoon de Asus router als secundaire router toe te voegen aan uw bestaande netwerk. Als u uw bestaande primaire router wilt vervangen door de ExpressVPN router, bevelen wij u aan om eerst de Asus router als secundaire router toe te voegen, en daarna uw primaire router te verwijderen.

Als u ExpressVPN op een bestaande router installeert, ga dan door met de ExpressVPN firmware installeren.

Als u ExpressVPN op een nieuwe router installeert, volg dan de volgende stappen:

1. Plaats de antennes op de nieuwe router.
  2. Sluit de router aan op het lichtnet maar verbind nog niet met internet. Als u de nieuwe router als secundaire router wilt gebruiken, plaats deze dan in de buurt van uw bestaande router.
  3. Zet de nieuwe router aan.
  4. Wacht tot het lichtje zonder haperen brandt.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Firmware installeren

Belangrijk: Door de ExpressVPN firmware te installeren verdwijnen uw huidige instellingen, zoals uw wifi SSID en wachtwoord. U kunt te allen tijde teruggaan naar de standaard firmware.

Voer in de adresbalk van uw browser het IP adres voor het admin panel van de router in. Dit is standaard 192.168.1.1 (dit kunt u ook in de instellingen van uw apparaat vinden).

U wordt gevraagd om in te loggen. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Asus router in. (Standaard login/wachtwoord is admin/admin.)

Sign in to the Asus admin with your admin username and password.

NB: Noteer uw wifi-wachtwoord, soms weergegeven als PIN code, later moet u dit invoeren.

Klik in de zijbalk op Administration > Firmware Upgrade.

Click “Firmware Upgrade.”

Klik op Uploaden en selecteer dan het ExpressVPN firmware .trx bestand dat u eerder hebt gedownload.

Click “Upload” to upload the ExpressVPN firmware.

Als de firmware upgrade voltooid is, staat er op het scherm: “Firmware upgrade is klaar.  Reboot (uw Asus router model) handmatig.”

Start uw router handmatig opnieuw op.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Met internet verbinden

U kunt uw apparaat met de router verbinden met een kabel of via de wifi.

Om via wifi te verbinden zoekt u naar het netwerk ASUS_(modelnaam__(revisie) (voor sommige hardware: Broadcom_Northstar) en voert u het wachtwoord in dat op uw router staat.

Als u een nieuwe router gebruikt die als secundaire router gebruikt wordt, verbind deze dan met internet door een uiteinde van een ethernet kabel met zijn blauwe poort te verbinden, en het andere uiteinde van de kabel met uw bestaande router.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

5. ExpressVPN op uw router instellen

U wordt naar het ExpressVPN router dashboard gebracht. Als u dat niet ziet, ga dan naar www.expressvpnrouter.com. Klik op Aan de slag en volg de aanwijzingen.

Noteer, als het instellen voltooid is, uw wifi naam en wachtwoord evenals uw router wachtwoord.

Make a note of the important information after the setup is complete.

Uw router is nu verbonden met ExpressVPN.