ExpressVPN heeft een nieuwe app interface uitgebracht. Als uw app interface niet overeenkomt met wat u hieronder ziet,  update dan uw ExpressVPN app.

Deze handleiding toont u hoe u uw ExpressVPN app voor Android kunt downloaden, instellen en gebruiken.

Deze handleiding is geldig voor ExpressVPN voor Android Versie 7.0, die compatibel is met Android 5.0 en hoger: Lollipop (5.x), Marshmallow (6.x), Nougat (7.x), Oreo (8.x), Pie (9.x) en Android 10.

NB: Gebruikt u Android 4.0 of ouder, gebruik dan de L2TP handmatige configuratie.

Nog geen klant? Lees meer over VPN voor Android.

Spring naar hoofdstuk

Inloggen op uw account
De VPN app downloaden
De VPN app instellen
Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
Shortcuts toevoegen aan de ExpressVPN app
Wisselen naar een ander VPN protocol
Split-tunneling gebruiken
Van taal veranderen in de ExpressVPN Android app
In-app ondersteuningsartikelen raadplegen
De ExpressVPN app widget toevoegen

ExpressVPN installeren op andere apparaten

Beschermings samenvatting bekijken

De app deïnstalleren

Inloggen op uw account

Ga op uw Android apparaat naar de ExpressVPN instel pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inlognaam en wachtwoord in en tik op Inloggen.

Enter your ExpressVPN credentials, then tap "Sign In."

Voer de verficicatiecode in die in een e-mail aan u gestuurd is.

U wordt naar de download pagina gestuurd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN app downloaden

Er zijn twee manieren om de app te downloaden; dit hangt af van de vraag of u toegang heeft tot de Google Play Store of niet.

Als u toegang heeft tot de Google Play Store, tik dan op Ophalen op Google Play.

Under "ExpressVPN for Android," tap "Get it on Google Play."

Tik in de Google Play Store op Installeren. Tik dan op Openen.

Als u geen toegang heeft tot Google Play, tik dan op APK downloaden om de APK rechtstreeks op uw Android apparaat te installeren.

NB: ExpressVPN raadt het downloaden van onze APK vanaf bronnen van andere aanbieders af.  Lees meer over het downloaden van APK’s.

Under "ExpressVPN for Android," tap "Download APK."

Standaard zal uw apparaat geen apps van onbekende bronnen accepteren. Tik op Instellingen, en zet dan Toestaan uit deze bron op aan.

Nadat de APK is gedownload op uw apparaat tikt u op Openen. Daarna tikt u op Installeren.

Tap "Install."

Tik op Openen om de app te starten.

Tap “Open” to launch the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN app instellen

Open de app en tik dan op Inloggen.

Tap "Sign In."

Voer uw e-mail adres en wachtwoord in, tik dan op Inloggen.

Enter your ExpressVPN credentials, then tap "Sign In."

U krijgt de vraag of u anoniem diagnostiek wilt delen met ExpressVPN. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

U wordt uitgenodigd uw VPN in te stellen en toestemming te geven voor verbindingsverzoeken door ExpressVPN. Tik op OK en OK om door te gaan.

To approve the connection request, tap "OK."

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Om te verbinden met een VPN serverlocatie tikt u op de Aan button. Standaard zal ExpressVPN de locatie voorstellen die u de optimale ervaring biedt; dit heet Smart Location.

To connect, tap the On Button.

Zodra u de melding Verbonden op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

You are connected to ExpressVPN.

NB: Eén enkel ExpressVPN abonnement kan worden gebruikt op vijf apparaten tegelijkertijd. Als u probeert om tegelijkertijd meer dan vijf apparaten te gebruiken krijgt u dit scherm te zien:

You are connected to ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken tikt u op de Aan button.

Tap the On Button to disconnect.

U weet zeker dat uw verbinding verbroken is als u de melding “Niet verbonden” ziet.

You are not connected to ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Om een andere serverlocatie te kiezen tikt u op de ellips (…) om meer VPN locaties te zoeken.

Tap the Location Picker.

NB: De eerste keer dat u van locatie wilt veranderen wanneer u met de VPN verbonden bent, krijgt u een waarschuwing dat uw internetverkeer mogelijk onveilig is tijdens het verbinden. Tik op Doorgaan om door te gaan.

Standaard heeft de lijst met VPN locaties twee tabbladen: AANBEVOLEN en ALLE LOCATIES.

Het tabblad AANBEVOLEN toont u de voor u beste keuzemogelijkheden van ExpressVPN om mee te verbinden.

The "Recommended" tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

Het tabblad ALLE LOCATIES geeft een overzicht van VPN serverlocaties per regio. U kunt de lijst uitvouwen en dichtklappen door te tikken op de driehoekige pijltjes.

The "All locations" tab lists VPN server locations by region.

Als u een locatie wilt toevoegen aan uw lijst met favoriete locaties veegt u hem naar rechts.

To add a location to your favorites, swipe right on it.

U krijgt toegang tot uw favoriete locaties op het tabblad Favorieten.

You can access your favorite locations in the "Favorites" tab.

Om een locatie uit uw favorieten te verwijderen veegt u hem ook weer naar rechts.

To remove a location from your favorites, swipe right on it again.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Shortcuts toevoegen aan de ExpressVPN app

De shortcuts functionaliteit verschijnt op uw ExpressVPN home screen nadat u met de VPN verbinding hebt gemaakt. De allereerste keer dat u verbindt verschijnt hij nog niet, maar vanaf de tweede keer voortaan altijd.

Shortcuts maken het makkelijk om snel apps en websites te openen direct vanuit ExpressVPN wanneer u verbonden bent. Als u regelmatig een aantal favoriete bestemmingen bezoekt na het verbinden met de VPN zorgt het toevoegen als shortcut ervoor dat u niet elke keer terug hoeft naar het home screen of de browser van uw apparaat om ze te zoeken.

You are connected to ExpressVPN.

Om een app of website te open tikt u op het pictogram.

Als u minder dan vijf shortcuts hebt geselecteerd kunt u er een toevoegen door op het grijze plus-pictogram te tikken.

U kunt ook shortcuts toevoegen of verwijderen door te tikken op het hamburger menu (≡) > Instellingen > App en Website Shortcuts.

Tap "Apps and Website Shortcuts."

Onder Invoegen kunt u maximaal vijf shortcuts toevoegen.

You can add or remove a shortcut.

Om een shortcut aan de lijst toe te voegen tikt u op het groene Toevoegen (+) pictogram. Om een shortcut te verwijderen tikt u op het rode verwijderen (-) pictogram.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Wisselen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Wisselen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om van VPN protocol te wisselen tikt u op het hamburger menu (≡) > Instellingen > VPN protocol. Om van VPN protocol te wisselen moet u niet verbonden zijn met de VPN.

Tap "VPN procotol."

Selecteer het protocol dat u wilt gebruiken.

Select the protocol you want to use.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Split-tunneling gebruiken

De Split-tunneling functionaliteit laat u kiezen welke apps wel en welke apps niet de VPN moeten gebruiken wanneer u met ExppressVPN verbonden bent.

Om naar u split-tunneling instellingen te gaan tikt u op het hamburger menu (≡) > Instellingen > Split-tunneling.

Tap "Split Tunneling."

Om te bepalen welke van uw apps de VPN moeten gebruiken selecteert u Alleen geselecteerde apps gebruiken de VPN. Onder APPS TOEVOEGEN kiest u de apps waarvoor u VPN bescherming wilt.

NB: Als u “Blokkeer non-VPN verkeer” in uw Android systeeminstellingen hebt ingeschakeld kunnen alleen de apps die u in dit menu hebt geselecteerd het internet gebruiken. Alle andere apps worden permanent geblokkeerd tenzij u ze aan deze lijst toevoegt.

Select "Only allow selected apps to use the VPN."

Als u kiest voor Geselecteerde apps mogen de VPN niet gebruiken worden de apps die u in APPS TOEVOEGEN hebt geselecteerd niet door de VPN beschermd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van taal veranderen in de ExpressVPN Android app

Tik op het hamburger menu (≡) en kies dan Instellingen.

Tip op Talen en kies de taal die u wilt gebruiken.

Tap "Language."

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

In-app ondersteuningsartikelen raadplegen

U kunt nu ondersteuningsartikelen bekijken binnen de ExpressVPN app.

Tik op het Hamburger menu (≡), selecteer dan Hulp & Ondersteuning.

Tap "Help & Support."

Tik op een categorie om een in-app ondersteuningsartikel te raadplegen.

Tap a category to select an in-app support article.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN app widget toevoegen

Om de ExpressVPN widget toe te voegen aan uw home screen houdt u een lege plek ingedrukt op het home screen, daarna tikt u op Widgets.

Tap “Widgets.”

Houd de ExpressVPN widget ingedrukt.

Tap and hold the ExpressVPN widget.

Sleep de widget naar de plek waar u hem in uw scherm wilt hebben.

Drag the widget to your preferred place on the screen.

De widget staat nu op uw home screen. U kunt hem gebruiken om te verbinden of de verbinding met de VPN te verbreken zonder de ExpressVPN app te openen.

Om te verbinden of de verbinding met de VPN te verbreken tikt u op de Aan button.

Om van locatie te veranderen tikt u op de locatie vlag.

Om de ExpressVPN app te openen tikt u op de widget.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN instellen op andere apparaten

Met een enkel ExpressVPN abonnement kunt u vijf apparaten tegelijkertijd verbinden en beveiligen.

Om ExpressVPN op uw andere apparaten te installeren tikt u op het hamburger menu (≡) > Al uw apparaten beveiligen.

Tap "Secure All Your Devices."

Tik op Setup link mailen.

Tap "Email Setup Link."

U ontvangt een setup link op het e-mail adres dat u gebruikt hebt om u voor ExpressVPN aan te melden.

Open de e-mail op de apparaten waarop u ExpressVPN wilt installeren. Kies Nu installeren, en volg dan de instructies voor het downloaden en instellen van ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Beschermings samenvatting bekijken

De Beschermings samenvatting toont een wekelijks overzicht van hoe lang u met de VPN verbonden bent geweest. De samenvatting wordt getoond in percentages en in uren. Het toot u ook uw nieuwe IP adres wanneer u met de VPN verbonden bent.

Belangrijk:  Uw verbindingsinformatie in de Beschermings samenvatting is volledig anoniem. Het wordt alleen op uw apparaat opgeslagen en nooit naar ExpressVPN gestuurd.

Protection Summary shows a weekly overview of how long you were connected to the VPN.

De Beschermings samenvatting wordt getoond onderin het hoofdscherm. Om alle details van uw Beschermings samenvatting te zien tikt u op de Beschermings samenvatting kaart.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app deïnstalleren

Om ExpressVPN van uw Android apparaat te verwijderen houdt u het ExpressVPN pictogram op het home screen ingedrukt. Daarna tikt u op het (i) info pictogram.

Tik op Deïnstalleren en daarna op OK.

Tap “OK” to uninstall ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.