Contact the ExpressVPN support team if you're stuck.
Hulp nodig met verbinden?
Met een mens praten
Get connection help.
Hulp nodig met verbinden?
Met een mens praten

Als uw VPN verbinding steeds wegvalt kunt u onderstaande stappen volgen om het probleem op te lossen.

Problemen met het wegvallen van een VPN verbinding kunnen te maken hebben met uw apparaat, operatingsysteem of verbindingstype. Voor het meest efficiënte oplossingsproces kunt u contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Controle vooraf: ExpressVPN werkt het best als u het niet gebruikt samen met VPN apps van andere providers. Als u andere VPN apps open hebt staan, verbreek dan de verbinding en sluit ze voordat u deze probleemoplossings stappen gaat proberen.

Probleemoplossings stappen

Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

U kunt ook voor instant ondersteuning contact opnemen met ExpressVPN helpdesk.

1. De nieuwste versie van ExpressVPN downloaden
  2. Met een andere ExpressVPN serverlocatie verbinden
  3. Uw VPN protocol veranderen
  4. Batterijbesparing uitzetten (alleen voor Android)
  5. Uw firewall, antivirus en anti-spyware programma’s controleren

1. De nieuwste versie van ExpressVPN downloaden

Om de nieuwste versie van ExpressVPN te downloaden:

1. Stop de ExpressVPN app.
  2. Deïnstalleer uw app.
  3. Installeer ExpressVPN en stel de app in

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Met een andere ExpressVPN serverlocatie verbinden

Probeer te verbinden met een andere ExpressVPN serverlocatie.

Verbinden met een andere serverlocatie voor…

Als u via handmatige configuratie verbindt, kies dan een ander ExpressVPN configuratiebestand of serveradres om met een andere serverlocatie te verbinden.

Als het probleem nu is opgelost lag het aan de serverlocatie waar u oorspronkelijk mee probeerde te verbinden.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3: Van VPN protocol veranderen

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server.

Voor de beste ervaring raadt ExpressVPN aan om de protocol optie Automatisch te gebruiken; deze staat standaard geselecteerd.

Als het niet lukt om met ExpressVPN te verbinden met het protocol Automatisch, raden wij aan de andere protocollen in onderstaande volgorde te proberen:

1. TCP OpenVPN
  2. UDP Open VPN
  3. IKEv2
  4. L2TP/IPSec

NB: L2TP/IPSec biedt slechts beperkte veiligheidsvoordelen en zou u alleen moeten gebruiken voor anonimiseren of voor het wisselen van locatie. ExpressVPN raad het gebruik niet aan, tenzij absoluut noodzakelijk.

Hoe verandert u van protocol voor de…

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Batterijbesparing uitzetten (alleen voor Android)

Als u de volgende problemen ervaart met ExpressVPN voor Android hebt u misschien plezier van de onderstaande oplossingen:

• verbinding met VPN onverwachts verbroken
  • bij het opstarten van het apparaat wordt niet automatisch verbinding gemaakt (zelfs als Verbinden bij het opstarten van Android is ingeschakeld)

Om deze problemen op te lossen kunt u de batterijbesparende stand voor ExpressVPN uitzetten.

Voor Samsung apparaten:

1. Ga naar Instellingen > Apps > ExpressVPN > Batterij > Batterijgebruik optimaliseren.
  2. Zet energiebesparing voor ExpressVPN uit.

Voor OnePlus apparaten (7T):

1. Ga naar Systeeminstellingen > Apps  & Notificaties>  Speciale toegang > Batterij optimalisatie.
  2. Schakel energiebesparing uit voor ExpressVPN.

Of anders:

1. Ga naar Telefooninstellingen > Batterij > Batterij optimalisatie.
  2. Ga naar de lijst Alle apps. In het uitvouwbare menu bovenin tikt u op ExpressVPN > Niet optimaliseren.

Voor andere Android apparaten:

1. Ga naar Instellingen > App & notificaties > Speciale toegang > Batterij optimalisatie negeren. (U kunt ook de ingebouwde zoekfunctie van uw apparaat gebruiken om dit menu te vinden.)
  2. Selecteer ExpressVPN. Als u ExpressVPN niet ziet staan, controleer dan of u de lijst Alle apps gebruikt en niet de lijst Niet geoptimaliseerd.
  3. Kies Toestaan (of de optie die ervoor zorgt dat ExpressVPN niet geoptimaliseerd wordt). ExpressVPN wordt nu uitgesloten van batterijbesparende instellingen op uw apparaat.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

5: Uw firewall, antivirus en anti-spyware programma’s controleren

Uw firewall, antivirus of anti-spyware programma heeft mogelijk invloed op uw verbinding. Om dit na te gaan sluit u deze programma’s en maakt u opnieuw verbinding met ExpressVPN.

Als het uitschakelen van de programma’s het probleem oplost moet u ExpressVPN toevoegen als uitzondering voordat u ze weer aanzet.