Deze gids toont u hoe u de split-tunneling functie gebruikt op ExpressVPN apps voor Windows en Mac.

Spring naar…

Wat is split-tunneling?
Wat gebeurt er met mijn DNS zoekopdrachten als ik split-tunneling gebruik?
Hoe gebruikt u VPN split-tunneling op Windows
Hoe gebruikt u VPN split-tunneling op Mac

Wat is split-tunneling?

De split-tunneling functie laat u kiezen welke apps de VPN moeten gebruiken en welke niet wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Als u bijvoorbeeld wilt dat al uw apps behalve Firefox de VPN gebruiken, kunt u ExpressVPN instellen dat het verkeer zo verdeeld wordt dat alleen Firefox niet door de versleutelde VPN tunnel gaat.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Wat gebeurt er met mijn DNS zoekopdrachten wanneer ik split-tunneling gebruik?

Zo lang u met ExpressVPN verbonden bent lopen al uw DNS zoekopdrachten via de servers van ExpressVPN, hoe u uw split-tunneling ook hebt ingesteld.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe gebruikt u VPN split-tunneling op Windows

NB: U moet eerst de verbinding met de VPN verbreken als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburger menu (≡) > Opties.

Click “Options.”

In Split-tunneling vinkt u het vakje aan voor Verbindingen beheren per app en klikt u op Instellingen.

Click “Settings.”

Hier kunt u verschillende opties voor split-tunneling kiezen. Vouw onderstaande lijst open om meer over die opties te lezen:

Alle apps gebruiken de VPN

Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken

Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe gebruikt u VPN split-tunneling op de Mac

NB: U moet eerst de verbinding met de VPN verbreken als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburger menu (≡) > Voorkeuren…

Click “Settings.”

Vink in het Split-tunneling gedeelte het vakje aan voor Verbindingen beheren per app en klik op Instellingen.

Click “Settings.”

Hier kunt u verschillende opties voor split-tunneling kiezen. Vouw onderstaande lijst open om meer over die opties te lezen:

Alle apps gebruiken de VPN

Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken

Sta alleen geselcteerde apps toe de VPN te gebruiken