Contact the ExpressVPN support team if you're stuck.
Hulp nodig met verbinden?
Met een mens praten
Get connection help.
Hulp nodig met verbinden?
Met een mens praten

Network Lock is ExpressVPN’s kill switch; deze is ontworpen om uw internet privacy te waarborgen.

Deze handleiding is voor de Windows, Mac, Linux en andere router apps. U kunt ook Network Lock op Android apparaten gebruiken.

Spring naar…

Hoe werkt Network Lock?
Wanneer is Network Lock actief?
Hoe kunt u Network Lock uitschakelen
Niet mogelijk om veranderingen aan te brengen in Network Lock
Toegang krijgen tot uw lokale netwerk apparaten wanneer Network Lock is ingeschakeld

Hoe werkt Network Lock?

Een VPN versleutelt en verbergt uw netwerkverkeer voor derden. Maar zelfs de beste VPN verbindingen kunnen eruit klappen, en dan is uw internet verkeer voor iedereen zichtbaar.

ExpressVPN lost dit onverwachte probleem op met Network Lock, welke automatisch de internetverbinding van uw apparaat laat vallen wanneer de VPN opeens de verbinding verbreekt. Hierdoor kan verkeer niet onbeschermd door uw apparaat verzonden worden. Meer weten over Network Lock.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Wanneer is Network Lock actief?

Network Lock is actief wanneer uw VPN verbinding wegvalt.

Deze blokkeert internetverkeer van of naar uw apparaat tot uw besluit de VPN niet meer te gebruiken of tot de VPN verbinding hersteld is.

In onderstaande tabel ziet u een samenvatting van de situaties waarin Network Lock is actief of inactief is.

This table shows a summary of when Network Lock is active or inactive.

NB: Het kan een paar seconden duren voordat Network Lock actief wordt terwijl de VPN verbinding maakt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Hoe schakelt u Network Lock uit

NB: Network Lock kan niet worden uitgeschakeld in de ExpressVPN app voor routers.

Network Lock is automatisch ingeschakeld in uw app. Als uw Network Lock wilt uitschakelen, wordt uw internetverkeer niet geblokkeerd wanneer uw VPN verbinding wegvalt. Tijdens deze momenten is uw verkeer niet versleuteld of veilig.

Gebruik de volgende instructies om Network Lock uit te schakelen voor uw apparaat hieronder.

Windows

Klik in uw app op het hamburgermenu (≡), en daarna op Opties.

Click “Options.”

In het tabblad Algemeen verwijdert u het vinkje voor Houd alle internetverkeer tegen als de VPN onverwachts wegvalt. Klik op OK.

Uncheck the box for “Stop all internet traffic if the VPN disconnects unexpectedly."

Network Lock is nu uitgeschakeld.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Mac

Klik in de app op Opties (≡) en dan op Instellingen…

Click “Preferences.”

In het tabblad Algemeen verwijdert u het vinkje voor Houd alle internetverkeer tegen als de VPN onverwachts wegvalt. Klik op OK.

Uncheck the box for “Stop all internet traffic if the VPN disconnects unexpectedly.”

Network Lock is nu uitgeschakeld.

Om Network Lock weer in te schakelen gaat u terug naar het tabblad Algemeen in het Voorkeuren menu van de app en vinkt u het vakje weer aan.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Linux

Typ:
expressvpn disconnect

Typ dan:
expressvpn preferences set network_lock off

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Niet mogelijk om veranderingen aan te brengen in Network Lock

Als u geen veranderingen aan kunt brengen aan Network Lock, start uw apparaat opnieuw op en start ExpressVPN opnieuw op.

Als het probleem zich blijft voordoen, volg onderstaande stappen.

Voor Windows (terwijl u als administrator ingelogd bent):

1. Druk op Ctrl + Alt + Delete.
  2. Selecteer Task Manager. Klik op Yes om veranderingen aan te brengen op uw apparaat.
  3. Klik op More details.
  4. Selecteer Services.
  5. Klik met de rechtermuisknop op ExpressVpnService.
  6. Klik op Stop.
  7. Klik met de rechtermuisknop op ExpressVpnService.
  8. Klik op Start.
  9. Start ExpressVPN opnieuw op.

Voor Mac:

1. Gebruik Spotlight Search en zoek naar Activity Monitor.
  2. Selecteeer ExpressVPN.
  3. Klik op het icoontje Force Quit linksboven in het scherm.
  4. Start ExpressVPN opnieuw op.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Voor Linux app versie 1.4 en hoger

Zorg er eerst voor dat de verbinding met de VPN wordt verbroken. Typ:

expressvpn disconnect

Daarna typt u:

expressvpn preferences set network_lock off

Terug naar boven

Network Lock is nog steeds ingeschakeld / uitgeschakeld

Controleer eerst of u misschien nog verbonden bent met een VPN locatie.  Volg in dat geval de stappen die hierboven zijn gemarkeerd.

Daarna kunt u uw apparaat rebooten en ExpressVPN opnieuw opstarten.

Wanneer u ziet dat Network Lock nog steeds is ingeschakeld nadat u het heeft uitgeschakeld / is uitgeschakeld nadat u het heeft ingeschakeld, kunt u onderstaande stappen volgen.

Voor Windows (als u bent ingelogd als administrator):

1. Ctrl + Alt + Delete
  2. Kies”Task Manager”
  3. Kies”Services”
  4. Klik rechts op “ExpressVpnService”
  5. Klik op”Stop”
  6. Klik rechts op “ExpressVpnService”
  7. Klik “Start”
  8. Start ExpressVPN opnieuw

voor Mac:

1. Gebruik Spotlight Search om de “Activity Monitor” te vinden
  2. Kies”ExpressVPN”
  3. Klik op het “Force Quit” icoontje
  4. Start ExpressVPN opnieuw

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Toegang krijgen tot uw lokale netwerk apparaten wanneer Network Lock is ingeschakeld

Het is mogelijk om Network Lock te gebruiken en toch toegang tot uw lokale netwerk apparaten te hebben.

Om dat te doen gaat u naar onderstaande instructies voor uw apparaat.

Windows

1. In uw app, klik op het hamburger menu (≡) > Options.

In het tabblad General vinkt u alle vakjes naast Stop all internet traffic if the VPN disconnects unexpectedly en Allow access to devices on the local network (such as printers or file servers) aan.
Check the boxes for “Stop all internet traffic if the VPN disconnects unexpectedly” and “Allow access to devices on the local network (such as printers or file servers)."
3. Klik op OK

Als u problemen ervaart met het gebruiken van uw lokale netwerkapparaten na het volgen van deze stappen, raadpleeg deze probleemoplossende instructies of neem contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Mac

1. Klik in uw app op Options () en dan op Preferences…
  2. In het tabblad General vinkt u de vakje aan naast Stop all internet traffic if the VPN disconnects unexpectedly en Allow access to devices on the local network (such as printers or file servers).Check the boxes for “Stop all internet traffic if the VPN disconnects unexpectedly” and “Allow access to devices on the local network (such as printers or file servers).”
  3. Verlaat het menu

Als u problemen ervaart met het gebruiken van uw lokale netwerkapparaten na het volgen van deze stappen, raadpleeg deze probleemoplossende instructies of neem contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Linux

Standaard hoort u toegang te hebben tot uw lokale netwerkapparaten wanneer Network Lock is ingeschakeld.

Als u de toegang tot lokale netwerkapparaten wilt blokkeren terwijl Network Lock is ingeschakeld, typt u:

expressvpn preferences set network_lock strict

Om terug te gaan naar de standaardinstellingen die toegang tot lokale netwerken toestaan, typt u:

expressvpn preferences set network_lock default

Om network lock uit te schakelen, typt u:

expressvpn preferences set network_lock off

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven