Vigtigt: Denne funktion kan ikke bruges på Chrome OS enheder på nuværende tidspunkt.

Alle versioner af ExpressVPN Android appen fra Version 7.4 og derover kommer med en funktion under netværksbeskyttelsesmenuen der midlertidigt blokerer internetadgang når du ikke kan oprette forbindelse til VPN’en. Når din internettrafik er blokeret af denne funktion, så kan trafikken ikke blive opsnappet af tredjeparter eller bruges til at identificere dig.

Denne netværksbeskyttelsesfunktion kan bruges på aller versioner og producenter af Android enheder og kan slås til på mobiler og tablets som standard. (Android TV-brugere skal slå funktionen til manuelt.)

Brug af denne funktion afbryder ikke split-tunneling eller adgang til lokale enheder. Hvis internetadgang bliver blokeret, så vil du se denne besked i ExpressVPN appen:

Internet er blokeret på Android enheder.

På Android mobiler og tablets vil du også se systemnotifikationen herunder:

Systemnotifikation der indikerer at internettet er blokeret på Android.

Hvis du klikker på Prøv igen, så vil appen prøve at genoprette forbinelse til VPN’en. HVis du klikker på Fjern blokering af internet, så vil du blive sendt tilbage til ExpressVPN startskærmen, med VPN’en slået fra og din internetforbindelse ubeskyttet og ikke blokeret.

Bemærk: Android TV understøttet ikke systemnotifikationer, så du skal gå til ExpressVPN appen for at se om netværksbeskyttelsesfunktionen blokerer din internetadgang.

Slå funktionen til eller fra i ExpressVPN appen

For at slå netværksbeskyttelsesfunktionen til, gå til hamburgermenuen (≡) > Indstillinger > Netværksbeskyttelse, og slå så Bloker internet når der ikke kan oprettes forbindelse til VPN fra. For at slå det til, sæt den til.

Slå netværksbeskyttelse til for Android.

Brug af Android systemindstillinger for lækbeskyttelse

ExpressVPN understøtter også fuld lækbeskyttelse igennem Android systemindstillingerne, hvis du bruger Android 8.0 (eller derover). Men, bemærk venligst at:

• Denne Android systemfunktion findes ikke på Android TV eller Fire TV og er muligvis ikke tilængelige på visse Android enheder (f.eks. Huawei).
  • Hvis du slår disse systemindstillinger til vil det afbryde split-tunneling og adgangen til lokale enheder (selv hvis split-tunneling og lokale enheder er slået til).

For at aktivere lækbeskyttelse igennem Android systemindstillingerne, så skal du slå både Altid på VPN og Bloker forbindelser uden VPN. Den nemmeste måde at få adgang til disse indstillinger på er ved at klikke på Android indstillinger i den røde boks under Netværksbeskyttelse i din ExpressVPN app.

På den følgende pop-op, klik på Android indstillinger.

Klik for at åbne dine Android indstillinger.

I den følgende menu, slå Altid på VPN til, og slå så Bloker forbindelser uden VPN fra.

Hvilken form for beskyttelse er rigtig til mig?

Når du slå Bloker internetadgang når du ikke kan få forbindelse til VPN’en til i ExpressVPN appen, så beholder du adgang til dine lokale netværksenheder og split-tunneling samtidig med at du reducerer risikoen for lækkede data. Men begrænsninger i Android gør det umuligt for nogen VPN app at garantere 100% lækbeskyttelse under disse forhold.

Brugere der har brug for den slags komplet lækagebeskyttelse, på bekostning af split-tunneling og adgang til lokale enheder, skal slå Altid på VPN og Bloker forbindelser uden VPN til i Android systemindstillingerne.